The art of SOUGWEN CHUNG

sougwen

Sougwuen Chung és una artista interdisciplinar canadenca, diplomada en Art Interactiu per l’escola sueca Hyper Island, i prèviament graduada en Disseny Gràfic. Tot i ser una artista molt jove, la seva carrera professional va començar pels voltants del 2009, la seva obra és reconeguda internacionalment.

92151bb7069d9f0470265efb017170f2

A través de les seves obres, ella el que busca és explorar els límits transicionals entre les emocions i la tecnologia, desdibuixant el que és art i simplement programació. Per a ella, el més important és el procés creatiu, no l’obra final. Per aquest motiu, sembla que aquestes mai s’acabin o que tornin al punt de partida. Fins i tot fa de la destrucció de les seves peces, part del procés creatiu.

S’inclou dintre de la categoria d’artistes experimentals i experiencials, explorant la conjunció entre so, llum, espai i tecnologia mitjançant complexes estructures.

Les seves obres més conegudes són les “pintures audiovisuals”, peces formades per figures generades amb pintura i 3D que es transformen i evolucionen, causant un efecte místic i hipnòtic. Algunes d’aquestes peces són:

També ha realitzat treballs destinats a la projecció en directe per a concerts, com és el cas del show audiovisual que va crear per Sepalcure, un grup de música techno amb el qual ha fet varies col·laboracions.

A més de les “pintures audiovisuals”, Chung ha plasmat el dinamisme d’aquestes obres sobre paper pla, creant estructures complexes enmarcades entre la pintura i la fotografia.

I entre el procés creatiu de les obres anteriors i l’experimentació, trobem els seus dibuixos. Per a ella el més important és el camí, no el final i per aquest motiu te una extensa obra performativa en la qual apareix realitzant aquests dibuixos, alguns dels quals han inspirat les obres anteriors. En alguns casos, a més, aquestes performances són en col·laboració d’altres artistes, i d’altres estan inspirades per la música de Sepalcure.

  • The Drawing Sessions (2015)
  • Sepalcure (2010)

També ha realitzat diverses instal·lacions en les que les formes físiques es barrejen amb les projeccions de llum, experimentant amb la conjunció entre mapping, la performance i la instal·lació artística.

I fent honor a la seva menció d’artista interdiciplinar, també ha creat dues tipografies que juguen amb la llum, les formes i el color gràcies a la peculiaritat d’estar animades.

Actualment està embarcada en un projecte, juntament amb altres artistes i enginyers, en el que crea escultures mitjançant la impressió 3D, basades en l’energia de patrons gestuals.

A més de totes aquestes col·leccions artístiques, també fa regularment conferències sobre art i noves tecnologies arreu del món.

A la seva web, s’hi pot trobar informació detallada de totes les seves obres i altres accions artístiques que ha realitzat, així com també hi ha l’opció de comprar algunes d’aquestes peces.

Anuncios
The art of SOUGWEN CHUNG

Un comentario en “The art of SOUGWEN CHUNG

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s